1. Yatay Geçiş
Yatay Geçiş ne zaman yapılabilir?
Yatay geçişler dönem arası için Ocak ayı içerisinde ilan edilecek tarihlerde, yılsonu için ise Temmuz ayı içerisinde ilan edilecek tarihlerde yapılabilir.
Kaçıncı sınıfta yapabilirim?
AGNO Kapsamında: Önlisans ve lisans diploma programlarının hazırlık sınıfına; önlisans diploma programlarının ilk yarıyılı ile son yarıyılına, lisans diploma programlarının ilk iki yarıyılı ile son iki yarıyılına yatay geçiş yapılamaz.
EK MADDE-1 Kapsamında: Hazırlık sınıfı da dahil olmak üzere kontenjanlar dahilinde tüm sınıflarda yatay geçiş için başvuru yapılabilir.
Yatay Geçiş için başvurularda hangi belgelere ihtiyacım var?
Yatay Geçiş başvuruları için ocak ve temmuz aylarında yayınlanacak olan duyurularda başvurular için gerekli tüm evrakların listesi de ayriyeten yayınlanacaktır. Farklı üniversitelere geçmek istiyorsanız gitmek istediğiniz üniversitelerin şartlarını üniversitenin kendi web sitesindeki duyurulardan öğreniniz.
İkinci Öğretimden Birinci Öğretime nasıl yatay geçiş yapabilirim?
İkinci öğretimden birinci öğretime geçiş yapabilmek için iki farklı yol mevcuttur.
Birincisi: Öğrenci, kendi sınıfında başarı olarak ilk yüzde onluk dilime girmesi şartıyla kurum içi yatay geçiş başvurusu yapabilir, başvurular kontenjanlar dahilinde değerlendirilir.
İkincisi: Öğrenci Ek Madde-1 kapsamında yatay geçiş başvurusunda bulunabilir.
2. Kayıt Dondurma
Süresiz olarak kayıt dondurma yapabilir miyim?
Kayıt dondurma işlemini lisans öğrencileri toplamda iki yıl (dört dönem), önlisans öğrencileri ise en fazla bir yıl (iki dönem) kayıt dondurabilir.
İstediğim zaman kaydımı dondurabilir miyim?
Kayıt dondurma işlemleri sadece Akademik Takvimde belirtilen süreler içerisinde yapılabilir.
Nasıl başvuru yapabilirim?
Bu linkte yer alan dilekçe örneğini doldurup imzalayıp belirtilen tarihler içerisinde Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı'na şahsen veya posta yolu ile başvurmanız gerekmektedir.
Hastalık veya diğer mücbir sebeplerle dönem içerisinde kayıt dondurabilir miyim?
Sadece bir ayı geçen sağlık raporu sunduğunuz takdirde dönem içerisinde kayıt dondurma işlemi yapılabilir.
Kayıt dondurma süresinin bitmesini beklemeden okula başlayabilir miyim?
Dönem içerisinde kayıt dondurma işlemi iptal edilemez. Eğer iki dönemlik kayıt dondurma işlemi yaptıysanız ikinci dönem okula başlamak için bölüm sekreterliğine dilekçe vermeniz gerekmektedir. Dilekçeniz kabul edildiği takdirde tekrar başlayabilirsiniz.
3. DC İle Ders Geçme
DC ile ders geçmenin şartı nedir?
Bir dersi DC ile geçebilmek için o dersi aldığınız dönem ortalamanız 2.00 ve üzerinde olmalıdır. Bu linkteki hesaplama tablosunu kullanıp not ve ortalamalarınızı hesaplayabilirsiniz.
Bir dersim DC iken diğer FF olan dersimi bütünleme sınavında geçtiğim takdirde ortalamam 2.00 üzerine çıkacak, bu durumda DC olan dersin bütünleme sınavına yine de girmek zorunda mıyım?
Eğer final notlarınız sonrasında DC dışında kaldığınız dersler varsa ve bu derslerden bütünleme sınavlarında geçtiğiniz zaman dönem ortalamanız 2.00 üzerine çıkacaksa DC olan dersinizin bütünleme sınavına girmek zorunda değilsiniz.
DC olan dersim dönem ortalamam 2.00 üzerinde olmasına rağmen kaldı olarak gözüküyor, neden?
Final sınavları sonrasında veya bütünleme sınavları sonrasında akademik takvimde yer alan sınavların son açıklanma tarihine kadar DC olan dersleriniz geçmenize rağmen kaldı, kalmanıza rağmen geçti olarak gözükebilir, bu durum kaldığınızı veya geçtiğinizi göstermez, asıl sonuçlar Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı tarafından sınavların son açıklanma tarihinden sonra gerekli düzenlemeler yapılınca gözükecektir.